Case study - A & Q - Ανταλλακτικά οχημάτων

"Σε μια επιχείρηση εμπορίας ανταλλακτικών με απίστευτα γρήγορη κίνηση των κωδικών των ανταλλακτικών, το μεγάλο στοίχημα ήταν για εμάς να έχουμε ανά πάσα στιγμή ακριβή εικόνα για τα αποθέματα των ειδών μας στην αποθήκη, να ξέρουμε πόσα είναι σε παραγγελία και να γνωρίζουμε με ακρίβεια πότε πρέπει να παραγγείλουμε εμείς με τη σειρά μας στους προμηθευτές μας. Με την εφαρμογή PRISMA Win έχουμε ξεκάθαρη εικόνα των υπολοίπων των ειδών και όλες οι εργασίες γίονονται με ταχύτητα λόγω του εύχρηστου περιβάλλοντος εργασίας. Όσες φορές έχει χρειαστεί, το τμημα υποστήριξης της Megasoft μας έχει εξυπηρετήσει αποτελεσματικά, λύνοντάς μας απορίες, αλλά και δείχνοντάς μας νέους τρόπους να κάνουμε ακόμα πιο εύκολα τη δουλειά μας "

- Αργυρόπουλος Χρήστος - Κιούσης Δημήτρης -

 

A & Q - Ανταλλακτικά οχημάτων

Η εταιρεία A & Q  δραστηριοποιείται από το 2010 στον χώρο της χονδρικής και λιανικής πώλησης ανταλλακτικών αυτοκινήτων & εξαρτημάτων, με ιδρυτές τους Αργυρόπουλο Χρήστο και Κιούση Δημήτρη που διαθέτουν 20ετή εμπειρία στον χώρο του αυτοκινήτου. Ο βασικός της στόχος είναι η διάθεση στους πελάτες της ανταλλακτικών κορυφαίας ποιότητας από αναγνωρισμένες και αξιόπιστες εταιρείες του εξωτερικού. 

Η A & Q καλύπτει ολοκληρωμένα τις ανάγκες των οχημάτων σε ανταλλακτικά και αξεσουάρ μέσα από μια τεράστια γκάμα κωδικών, γνήσιων και aftermarket προϊόντων σε ανταγωνιστικές τιμές, τα οποία παραδίδονται αυθημερόν στον χώρο του πελάτη. Η ανάπτυξη και η σταθερά ανοδική πορεία της εταιρείας, καθώς και η συνεχώς αυξανόμενη ζήτηση των πελατών της, ώθησε τους επιχειρηματίες να μετεγκατασταθούν σε γραφεία συνολικής έκτασης 580τμ, με αποθηκευτικούς χώρους που εκτείνονται σε 3 ορόφους.

 

Οι ανάγκες

 • Οργάνωση του τεράστιου όγκου κωδικών ανταλλακτικών και ορισμός συγκεκριμένης θέσης μέσα στην αποθήκη (αποθηκευτικός χώρος, ράφι κτλ)
 • Διαχείριση πολλαπλών εναλλακτικών κωδικών ανά είδος για διαφορετικές εφαρμογές σε οχήματα
 • Ακριβής έλεγχος των αποθεμάτων όλων των ανταλλακτικών στην αποθήκη για έγκαιρη παραγγελία στους προμηθευτές
 • Αυτοματοποίηση και επιτάχυνση της διαδικασίας της τιμολόγησης
 • Τήρηση αρχείου ολων των προσφορών που γίνονται σε πελάτες και παρακολούθηση αναλυτικά της πορείας τους και της εξέλιξής τους σε παραγγελίες ή τιμολόγια
 • Πλήρες ιστορικό αγορών των πελατών και εξαγωγή στατιστικών για τους τζίρους ανά μήνα

 

Η λύση

PRISMA Win  Ανταλλακτικά Οχημάτων (3 θέσεις)

Ολοκληρωμένο πρόγραμμα εμπορικής διαχείρισης με παρακολούθηση της εμπορικής δραστηριότητας των επιχειρήσεων Ανταλλακτικών Οχημάτων. Προσφέρει πλήρη διαχείριση αποθήκης με απεριόριστους κωδικούς ανά είδος για διαφορετικές εφαρμογές και δυνατότητα αυτόματης δημιουργίας εναλλακτικών κωδικών για τα είδη, αποτελώντας το ιδανικό πρόγραμμα για ανταλλακτικά.

Συμπεριλαμβάνεται το Module: Αντίστοιχα είδη & εφαρμογές

 

Τα οφέλη

 • Αυτοματοποίηση και συντονισμός όλων των καθημερινών εργασιών της επιχείρησης
 • Σωστή ροή των αποθεμάτων μέσα στην αποθήκη λόγω της έγκαιρης παραγγελίας προς τους προμηθευτές
 • Άψογη εξυπηρέτηση των παραγγελιών των πελατών στο ακέραιο λόγω της πάντα σωστής ύπαρξης αποθεμάτων
 • Εύκολή και γρήγορη διαχείριση χιλιάδων κωδικών ειδών
 • Απλοποίηση της μέχρι πρότινος δύσκολης και χρονοβόρας διαδικασίας της απογραφής των ανταλλακτικών
 • Πρόσβαση σε πολύτιμες πληροφορίες σχετικά με την κίνηση ή μη των ειδών και αναπροσαρμογή της εμπορικής πολιτικής (ποιοι κωδικοί κινούνται περισσότερο, ποιοι είναι στάσιμοι, ποιοι πρέπει να καταργηθούν και για ποιους πρέπει να επαναδιαπραγματευτούν τις τιμές αγοράς)
 • Χρήσιμα στατιστικά στοιχεία για τη συνολική πορεία της επιχείρησης που συμβάλλουν στον καθορισμό της εταιρικής στρατηγικής

Δημοσιεύτηκε: Τετάρτη 29 Ιανουαρίου 2020


Με τη χρήση της σελίδας μας αποδέχεστε τη χρήση cookies. Περισσότερες Πληροφορίες. Ναι