Το Captain's Bakery στον Άλιμο επέλεξε τις λύσεις PRISMA Win

"Τη μηχανογράφηση την υιοθετήσαμε όταν καταλάβαμε ότι ήταν επιτακτική ανάγκη γιατί δε γινόταν να παρακολουθηθεί σωστά ο όγκος της δουλειάς αλλιώς. Το PRISMA Win και οι δυνατότητές του ήταν πάντα πιο μπροστά από μένα και τις ανάγκες της επιχείρησης. Σαν να είχαν προβλέψει τι θα χρειαστώ για τη λειτουργία της επιχείρησης μου και ήταν ήδη έτοιμο!"

 - Παναγιώτης Λεντωβάς -


Η επιχείρηση


 Το "Captain's...Με ψωμί από το παρελθόν"... και συγκεκριμένα από το 1928, συνδυάζει και εφαρμόζει σε απόλυτη αρμονία την παράδοση και την τεχνολογική εξέλιξη σε όλα του τα προϊόντα. Ο ιστορικός φούρνος "του καπετάνιου" που ξεκίνησε στο Παγκράτι πριν από 90 χρόνια από έναν ναυτικό που διηγιόταν θαλασσινές ιστορίες στους πελάτες του, σήμερα εξακολουθεί να αποτελεί πόλο έλξης και να συγκεντρώνει την προτίμηση των πελατών των Νοτίων Προαστίων.
Η ποιότητα είναι απαρέγκλιτος κανόνας του ιδιοκτήτη Παναγιώτη Λεντωβά που επιλέγει πάντα με υψηλά στάνταρ τις πρώτες ύλες, αλλά και τον εξοπλισμό που χρησιμοποιεί για την παρασκευή των προϊόντων του. Το ανοιχτό παρασκευαστήριο στο οποίο έχει άμεση οπτική πρόσβαση ο πελάτης και η τήρηση των παραδόσεων στη ζύμωση του ψωμιού με το παραδοσιακό "προζύμι του Σταυρού" κάνουν το Captain’s ξεχωριστό!
Στην Παρασκευή των αρτοποιημάτων και των γλυκισμάτων ο κύριος Λεντωβάς έχει εφαρμόσει μία σειρά από καινοτομίες, πάντα όμως σε αρμονία και με σεβασμό στις πατροπαράδοτες τεχνικές που έχουν περάσει από γενιά σε γενιά. Η γκάμα των προϊόντων του Captain's χαρακτηρίζεται από μεγάλο εύρος και την ποικιλία, με μια τεράστια παραγωγή ειδικών ψωμιών και γλυκών. Η επιχείρηση διαθέτει τμήμα κουλουροποιίας με πάνω από 40 διαφορετικούς κωδικούς, τμήμα σοκολατοποιίας, τμήμα patisserie, gelateria, τμήμα catering που εξυπηρετεί κοινωνικές και επαγγελματικές εκδηλώσεις, ενώ διαθέτει και γωνιά café.

Οι ανάγκες & η λύση

 
Το Captain's είναι συνώνυμο της ποιότητας, και φροντίζει πάντα να επιλέγει με εξαιρετική προσοχή τους προμηθευτές του και τις συνεργασίες του. Με έναν τόσο μεγάλο κατάλογο παραγόμενων ειδών, με προχωρημένα συστατικά και πρωτοποριακές πρώτες ύλες, με χονδρική και λιανική πώληση και με συνεχείς αναζητήσεις για γευστικές επεκτάσεις, η ανάγκη για οργάνωση και έλεγχο του συνολικού εγχειρήματος ήταν κάτι παραπάνω από απαραίτητη για τον επιχειρηματία, κύριο Λεντωβά.
Για την οργάνωση της λιανικής πώλησης και του delivery, αφού το Captain's διανέμει τα προϊόντα του και στο σπίτι ή το γραφείο, επιλέχθηκε η λύση PRISMA Win Delivery-Take away της Megasoft, που κάνει την καθημερινή παρακολούθηση και διαχείριση του ταμείου εύκολη και απλή υπόθεση, τόσο για το προσωπικό, όσο και για τους πελάτες του καταστήματος. Η τιμολόγηση των ειδών και η έκδοση των αποδείξεων λιανικής, γίνεται με τη χρήση του barcode scanner που εξοικονομεί πολύτιμο χρόνο, ειδικά σε ώρες αιχμής. Η λήψη των τηλεφωνικών παραγγελιών για το delivery γίνεται με εξαιρετική ευκολία χάρη στην αναγνώριση κλήσεων που προσφέρει η εφαρμογή και ο χρόνος διανομής μειώνεται στο ελάχιστο μέσα από τις πλήρως αυτοματοποιημένες διαδικασίες. Ο επιχειρηματίας έχει ξεκάθαρη και σαφή εικόνα για την πορεία του καταστήματος, γνωρίζει ανά πάσα στιγμή με το πάτημα ενός κουμπιού ποιοι είναι οι best seller κωδικοί του και για ποιους πρέπει να επαναπροσδιορίσει την παραγωγική τους, αλλάζοντας ή καταργώντας κωδικούς.
Για την παρακολούθηση των χονδρικών πωλήσεων, των αγορών των πρώτων υλών και όλου του εμπορικού κυκλώματος (πελάτες, προμηθευτές, αποθήκη, τιμολόγηση, στατιστικά στοιχεία κ.τ.λ.) επιλέχθηκε η λύση PRISMA Win Basic.

Τα οφέλη

Οι εφαρμογές PRISMA Win έδωσαν στην επιχείρηση μια σειρά από οφέλη τα οποία είχαν άμεση επίδραση στην καθημερινή της λειτουργία.

  • Γρήγορη έκδοση αποδείξεων στο ταμείο
  • Ταχύτητα στην εξυπηρέτηση των παραγγελιών του delivery
  • Έλεγχος και συντονισμός των διανομέων
  • Άμεση γνώση για τα αποθέματα με real time monitoring
  • Σωστή οργάνωση της παραγωγής βάσει της πραγματικής ζήτησης
  • Οργάνωση και συντονισμός όλων των επιμέρους τμημάτων της επιχείρησης
  • Απεικόνιση των πραγματικών προτιμήσεων των πελατών και σαφής υπόδειξη των προϊόντων εκείνων που αποτελούν τη ναυαρχίδα του καταστήματος
  • Χαρούμενοι και πιστοί πελάτες!

Την υλοποίηση του έργου, καθώς και όλη τη μηχανογραφική υποστήριξη του αρτοζαχαροπλαστείου ανέλαβε η Lisys, εξουσιοδοτημένος και πιστοποιημένος συνεργάτης της Megasoft.
Ευχαριστούμε το Captain's για την εμπιστοσύνη του!


Δημοσιεύτηκε: Τετάρτη 20 Φεβρουαρίου 2019


Με τη χρήση της σελίδας μας αποδέχεστε τη χρήση cookies. Περισσότερες Πληροφορίες. Ναι